Hye!

My photo
Sintok/Kluang, Kedah/Johor, Malaysia
cool lah sape tau baca my blog n my dad's name, mohd Shaherullah.. :)

Sunday, September 11, 2011

highway kehidupan

salam diariku... wah awal2 dah ckp dear diary yer..maknanyer ni hasil2 kejadian,dugaan,citaan2, pujian2 mase lampau...

2008 mase kami kenal dan mase tu aku baru kenal hidup sbg pelajar... baru menapak dan menggatal..haha gile ko..pecaya lah sgt yer... x menggatal.. cume berkawan... ayah pon dah kenen2 dgn sape aku dok berkawan... hehehe malu aih nak crita ayah ui... hehe.. lame2 aku kenalkan die kat kuage... die pon same... tu dulu..

lepas setahun demi setahun kitaorg ni rase dah cinta jarak jauh ni memg dugaan byk... kdg2 cemburu tu mengatasi segalanye... duga menduga.. dan kitaorg slalu ckp , sabarlah dua thun je lagi kita jauh2 ni... dah separuh highway pon kalu nak patah balik...

ye patah balik dari laluan highway yg aku masuk dulu.. aku hampir quit study sebab lemah semangat.. bukan quit sebab NAK KAWIN... bukaaaan itu alasanya... aku memg btol2 x boleh truskan sejak ayah pergi... dugaan yg aku x pernah terbayang terjadi dlm hidup aku... dengan menangguh exam mid sem.. tugasan kawan siapkan, hilang tumpuan sana sini.. pergi final dgn bendera putih di tangan kiri... mungkin berkat doa2 mama, famili dan en tunang aku berjaya... walaupon x flying colours tapi besyukur aku masih boleh buat akhirnya utk atasi kegivapan ni. . 

itu bile terbabas dgn selekoh tajam kat highway.. hampir tersasar yer dari laluan.... sekarang aku dah menuju lebih jauh dari garisan pemulaan... dan en tunang slalu cakap, tengok berkat bersabar dari 3 thun lagi, tiggal 2, tinggal setahun lagi... sekarang?? tinggal kurang lebih 4 bulan je lagi aku memerah tenaga kat sini...


bile aku ingat balik mcm gambaran highway time mlm2... bile toleh ke belakang kita nampak liku2 yg kita lalu... cahaya2 yg singgah....  hidup ini satu persinggahan.. mcm R&R kat highway... huhu...

sudah cukup aku mengarut hari ini... bye

terima kasih sudi baca...

4 comments:

suesue said...

walau apa pun berlaku,berjalanlah tanpa henti :)

<<>> Shahrizlin <<>> said...

:D
jom jalan same2...

NormaLiza Mah said...

luahan ... ermmm....
apa2pun terus mencoret dlm blog erk...
kongsi pengalaman..
plus tambah $$$ tabung blog dgn iklan.
jom singgah n usha iklan....

<<>> Shahrizlin <<>> said...

Normaliza: yup sume kenangan... thx singgah..dtg selalu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...